Ποιοι Είμαστε

Η Αθλητιατρική Εταιρεία Ιατρών Αγώνων (ΑΘΛ.ΕΤ.Ι.Α.) είναι μια επιστημονική μη κερδοσκοπική ιατρική εταιρεία, αναγνωρισμένη από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Αριθμός Πρωτοδικείου – 3715/03

Έχει νόμιμα εκλεγμένο από τα μέλη της Διοικητικό Συμβούλιο.

Μετά τις εκλογές της 01/03/2019 η σύνθεση του νέου ΔΣ της Ελληνικής Αθλητιατρικής Εταιρίας Ιατρών Αγώνων (ΑΘΛ.ΕΤ.Ι.Α) , με τριετή θητεία είναι η εξής:

Πρόεδρος:

Δρ. Ξενοφών Ρούσσης, MD, PhD, Ορθοπαιδικός Χειρούργος , Ειδικός Αθλητίατρος, Πρόεδρος Υγειονομικής Επιτροπής Super League & Ιατρικής Επιτροπής Ε.Π.Ο

Αντιπρόεδροι:

Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, Καθηγητής Χειρουργικής Ohio State University, USA, Γραμματέας Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής.

Δρ. Κουσκούκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Δερματολογίας Πανεπιστημίου Ιατρικής Δημοκρατείου Πανεπιστημίου Θράκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής.

Γεν. Γραματέας:

Γεώργιος Κουνάδης, MD, Ορθοπαιδικός Χειρούργος – Τραυματιολόγος

Ταμίας:

Ζαφειρίου Χρήστος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Μέλη:

Μαχαίρας Στέλιος, MD, MSc, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επικεφαλής Ιατρικού Team Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης

Πρωτόππαπας Ελευθέριος, Καρδιοχειρουργός, Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική ΙΑΣΩ Παίδων

Αναπληρωματικά Μέλη:

Μαχαιράς Γεώργιος, MD, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ, 3ης Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκομείου ΚΑΤ, Πρόεδρος Πανευρωπαϊκής Ορθοπαιδικής Εταιρείας

Χατζημωυσής Σοφοκλής, MD, PhD, Γενικός Ιατρός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Παπαδοπούλης Γεώργιος, MD, MSc, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Αθλητίατρος, Επιμελήτής Γενικού Νοσοκομείου Ιαράπετρας.

Εξελεγκτική Επιτροπή:

Σιάνος Σταύρος, Πιτσάς Ανδρέας, Κουδούνης Νικόλαος

Γνωρίζοντας οτι η Αθλητιατρική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προάσπιση της υγείας του αθλουμένου αλλά και την βελτίωση της απόδοσης και επίδοσης αυτού, και δεδομένου ότι, δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη αναγνωρισθεί σαν επίσημη ειδικότητα, η ΑΘΛ.ΕΤ.Ι.Α. έρχεται και μέσα από σειρά συνεχών διαδοχικών ημερίδων και σεμιναρίων να εκπαιδεύσει τα μέλη της (ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές και λοιπούς επιστήμονες της Υγείας και του Αθλητισμού) ούτως ώστε να ανταποκρίνονται επαρκώς στις απαιτήσεις της σύγχρονης Ιατρικής της Αθλησης.

Oι Ιατροί-μέλη της ΑΘΛ.ΕΤ.ΙΑ. καλούμενοι από τους αρμοδίους Φορείς – Οργανισμούς (όπως η Αθήνα 2004 κ.α.), Ομοσπονδίες – Ενώσεις (όπως ΕΠΣΑ, ΕΠΣΑΝΑ κ.α.), Σωματεία διαφόρων αθλημάτων, Σχολεία (όπως Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών, Γερμανική Σχολή Αθηνών, Ελληνογερμανική Αγωγή κ.α.), Δήμους (όπως Βύρωνα, Βριλησσίων, Παλλήνης κ.α.), Ιδιώτες (όπως γήπεδα 5χ5, γυμναστήρια, πισίνες, συναυλίες κ.α.), καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες τους ως Ιατροί Αγώνων και εκδηλώσεων, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες που μπορούν να φανούν πολύτιμες για να σωθεί μια ζωή.

Επίσης, επιστημονικό επιτελείο εξειδικευμένων μελών της ΑΘΛ.ΕΤ.Ι.Α. μπορεί να προσφέρει πλήρη αθλητιατρική κάλυψη (που περιλαμβάνει εργομετρικό, διαιτολογικό, αιματολογικό – βιοχημικό, καρδιολογικό έλεγχο, κ.α.) σε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες αθλητές ομαδικών ή ατομικών αγωνισμάτων, με σκοπό την προστασία της υγείας τους και την βελτίωση των επιδόσεων τους. Μετά τον προαναφερόμενο έλεγχο υπογράφονται και τα σχετικά δελτία υγείας των αθλητών όπως προβλέπεται από τη σχετική Νομοθεσία.

Την Ελληνική Αθλητιατρική Εταιρεία (ΑΘΛ.ΕΤ.ΙΑ.) εμπιστεύονται αθλητές παγκόσμιας κλάσης για την πρόληψη και την αποκατάσταση της υγείας τους, αλλά και για την βελτίωση των επιδόσεων τους με επιστημονικές μεθόδους.