Ποιοι Είμαστε

Η Αθλητιατρική Εταιρεία Ιατρών Αγώνων (ΑΘΛ.ΕΤ.Ι.Α.) είναι μια επιστημονική μη κερδοσκοπική ιατρική εταιρεία, αναγνωρισμένη από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Αριθμός Πρωτοδικείου – 3715/03

Έχει νόμιμα εκλεγμένο από τα μέλη της Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Γνωρίζοντας οτι η Αθλητιατρική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προάσπιση της υγείας του αθλουμένου αλλά και την βελτίωση της απόδοσης και επίδοσης αυτού, και δεδομένου ότι, δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη αναγνωρισθεί σαν επίσημη ειδικότητα, η ΑΘΛ.ΕΤ.Ι.Α. έρχεται και μέσα από σειρά συνεχών διαδοχικών ημερίδων και σεμιναρίων να εκπαιδεύσει τα μέλη της (ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές και λοιπούς επιστήμονες της Υγείας και του Αθλητισμού) ούτως ώστε να ανταποκρίνονται επαρκώς στις απαιτήσεις της σύγχρονης Ιατρικής της Αθλησης.

Oι Ιατροί-μέλη της ΑΘΛ.ΕΤ.ΙΑ. καλούμενοι από τους αρμοδίους Φορείς – Οργανισμούς (όπως η Αθήνα 2004 κ.α.), Ομοσπονδίες – Ενώσεις (όπως ΕΠΣΑ, ΕΠΣΑΝΑ κ.α.), Σωματεία διαφόρων αθλημάτων, Σχολεία (όπως Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών, Γερμανική Σχολή Αθηνών, Ελληνογερμανική Αγωγή κ.α.), Δήμους (όπως Βύρωνα, Βριλησσίων, Παλλήνης κ.α.), Ιδιώτες (όπως γήπεδα 5χ5, γυμναστήρια, πισίνες, συναυλίες κ.α.), καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες τους ως Ιατροί Αγώνων και εκδηλώσεων, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες που μπορούν να φανούν πολύτιμες για να σωθεί μια ζωή.

Επίσης, επιστημονικό επιτελείο εξειδικευμένων μελών της ΑΘΛ.ΕΤ.Ι.Α. μπορεί να προσφέρει πλήρη αθλητιατρική κάλυψη (που περιλαμβάνει εργομετρικό, διαιτολογικό, αιματολογικό – βιοχημικό, καρδιολογικό έλεγχο, κ.α.) σε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες αθλητές ομαδικών ή ατομικών αγωνισμάτων, με σκοπό την προστασία της υγείας τους και την βελτίωση των επιδόσεων τους. Μετά τον προαναφερόμενο έλεγχο υπογράφονται και τα σχετικά δελτία υγείας των αθλητών όπως προβλέπεται από τη σχετική Νομοθεσία.

Την Ελληνική Αθλητιατρική Εταιρεία (ΑΘΛ.ΕΤ.ΙΑ.) εμπιστεύονται αθλητές παγκόσμιας κλάσης για την πρόληψη και την αποκατάσταση της υγείας τους, αλλά και για την βελτίωση των επιδόσεων τους με επιστημονικές μεθόδους.