Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

ΧΟΝΔΡΟΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑΣ

Αρκετά συχνή αθλητική πάθηση που προτιμάει ηλικίες 20-30 ετών. Χαρακτηρίζεται από εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο χόνδρο της πίσω επιφάνειας της επιγονατίδας.

Read more...

ΟΣΤΕΟΧΟΝΔΡΙΤΙΔΕΣ

Είναι σύνδρομα υπέρχρησης που προκαλούν διαταραχές στην αναπτυξη των επιφύσεων (άκρα) ορισμένων οστων.  Αφορούν ηλικίες 4-18 ετών.

 

Read more...

Σύνδρομα υπέρχρησης

Είναι χρόνιες φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων του μυοσκελετικού συστήματος, συνήθως από υπερφόρτιση.

Φλεγμονή είναι η αντίδραση ενός οργάνου ή ιστού σε κάποιο τραυματι­σμό ή άλλη διεργασία που εκδηλώνεται με πόνο, θερμότητα, ερυθρότητα, οίδημα. Έχει δε σαν αποτέλεσμα τη μερική ή ολική διακοπή της λειτουργι­κότητας του.

Read more...

Συνήθεις τραυματισμοί στην παιδική ηλικία.

Ο αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο, είναι μια ευχάριστη αλλά και αποδοτική απασχόληση για τους νεαρούς αθλούμενους. Όταν μιλάμε για αποδοτική αναφερόμαστε στα οφέλη που προκύπτουν στους ασχολούμενους με αυτό. Η διαρκής κίνηση, οι αλλεπάλληλες μη προγραμματισμένες εναλλαγές του σώματος στον χώρο, η ταχύτητα, η ευλυγισία, η αντοχή η δύναμη, είναι ιδιότητες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων. Ακόμη η ευφυΐα, η σκέψη η εξυπνάδα η ομαδικότητα η αλληλοσυνεργασία, καλλιεργούνται απόλυτα στα εκπαιδευτικά διπλά αλλά και στους αγώνες.

Read more...

Συνήθεις τραυματισμοί στην παιδική και εφηβική ηλικία

Ο αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο, είναι μια ευχάριστη και αποδοτική απασχόληση για τους νεαρού
αθλούμενους. Όταν μιλάμε για αποδοτική , αναφερόμαστε στα οφέλη που προκύπτουν στους ενασχολούμενους με αυτό. Η διαρκής κίνηση , οι αλλεπάλληλες μη προγραμματισμένες εναλλαγές του σώματος στον χώρο , η ταχύτητα, η ευλυγισία , η αντοχή, η δύναμη είναι ιδιότητες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων. Ακόμη η ευφυΐα, η σκέψη , η εξυπνάδα η ομαδικότητα , η αλληλοσυνεργασία, καλλιεργούνται απόλυτα στα εκπαιδευτικά διπλά και τους αγώνες.

Read more...